2018-06-23 68 瀏覽
荃灣路德圍有勁多間餐廳,要揀食咩都要花少少時間諗一諗!花了一點時間openrice查看,最後決定來到這間主打越菜的餐廳!餐廳裝修都幾有心思,天花掛滿越南帽,俾人身在越南嘅感覺!而且俾人身在越南嘅感覺!而且牆壁上用上多種色彩,非常繽紛奪目。我點了個餐廳的招牌炒飯,炒飯以金字塔嘅賣相上場,非常特別。味道係意想不到的好!炒飯同平日吃到的完全不同,係充滿蟹嘅鮮味,原來加入了蟹頭膏來煮,真係鮮味十足!另外伴上了肉鬆,還有魷魚,一啖食晒幾樣野,成個配搭都好好味,係我從未食過的!而旁邊兩隻大蝦,都好新鮮彈牙,呢個炒飯真係有95分!另外我哋仲叫咗個牛油果軟殼蟹卷,軟殼蟹炸至香脆,牛油果肉都幾多,好足料!非常好食!一定會推介朋友再來!