2021-03-05
第二次造訪素年🙈因為家父家母唔知點解近排好鍾意食素 拉著我食勻荃灣D素食餐廳咁濟🤣雖然我就麻麻 但係又唔會抗拒~而且佢整到都唔覺自己食緊素咁🤪🌮墨西哥脆片配秘制辣莎莎醬 💰68D脆片好特別 係黑色的!配上個醬其實會有小小辣🙈不過係可以接受的程度!會有D蕃茄碎丁點綴係上面~同平時D番茄味道好大分別 相信好多人應該接受到🙈🥗純素沙律碗 💰68好大一個bowl!入面有鷹嘴豆(蛋白)、羽衣甘藍、紫椰菜、蘿蔔(蔬菜)、香橙、奇異果、車厘茄(水果)、南瓜(碳水)好豐富🤪鷹嘴豆真係好好味!好鬼creamy🤣橙同奇異果真係幾時食都超好食😍個幾隻菜可能我食唔慣 嫌佢有D苦啦🤭店員會攞一碟西柚汁俾你倒落去 我就覺得好似倒完好快就消失咁 原來全部沉左底🤪🍛日式咖哩吉列豬扒意大利飯 💰108D肉就真係好似豬肉!而成碟份量其實會偏大的🙈咖喱汁唔係俾你自己淋而係同D飯撈埋左 會係一種全新體驗😍而又有雞髀菇同埋蘆筍 仲有幾片好薄嘅蘋果 真係好healthy😻不知不覺就食曬三分二啦🤣🍔不可能漢堡包 💰128呢個包其實會好軟熟的!而不可能肉扒其實都好juicy😭完全不輸專業burger店!D蕃薯條真係好甜🤣甜滋滋 同一
🌮墨西哥脆片配秘制辣莎莎醬 💰68
🥗純素沙律碗 💰68
🍛日式咖哩吉列豬扒意大利飯 💰108
🍔不可能漢堡包 💰128
呢個包其實會好軟熟的!而不可能肉扒其實都好juicy😭完全不輸專業burger店!D蕃薯條真係好甜🤣甜滋滋 同一般出面D薯條完全唔同呀😻
☕️熱玄米茶(包餐)
有D玄米係入面好有咬口的!
☕️泡沫咖啡(💰+24)
☕️焦糖燕麥奶咖啡(💰+36+4)
係有焦糖拉花的好靚架❤️
店員好nice呀~會行來行去睇下有冇人有需要~而且會好有耐心同我地解釋D菜品或者飲品😍跟住我地最後食唔曬要左個外賣盒 冇另外加錢🙈素年都係冇加一架❤️