事隔一星期仍然覺得佢條魚好出色嘅烤魚店🙏🏻🚶🏻‍♀️ 天橋之城一定係行橋 !! 荃灣站出行往荃灣西嘅天橋(荃灣西站都係咁樣反方向行😂 ) 鱟地坊喺雅麗社區中心(有個大籃球場嗰到)嘅對面街 !! ,行到嗰到落樓梯行入少少就係八一蕃🐟 荃灣人一定知呢到係邊🤣 餐廳都幾熱鬧好多人食我地一定係揀最少骨嘅魚佢有列明骨少肉嫩之選,我地照問有咩推薦,個職員好nice又好有信心咁話本身都好食,食魽魚一定再好食啲 !! 所以就揀咗魽魚🐟👨🏻‍🍳🤳🏻麻辣烤魚——魽魚原條 $328 ❤️‍🔥魚肉肥嫩好多好多肉 0腥 新鮮🥹🥹幾乎無幼骨 食得勁放心勁舒服🤍👍🏻廚房會直接劏開條魚 同埋煎過個面 魚皮煎香咗食落微脆好開心😽 又唔洗自己反 食得好方便啲麻辣醃料煮一陣會入味啲 我地揀咗小辣再講話想bb辣😂😛 勁香好惹味 送飯一流另外入面仲有芽菜(比較重草青味~),彈牙掛汁嘅寬薯粉❤️‍🔥,同埋索汁嘅豆皮我地食咗個幾鐘魚肉都無老👍🏻 同埋佢地嘅烤爐睇落係易清潔嗰種,觀感幾好🤣另外仲嗌咗肥牛 $78 萵荀片 $46 同2碗白飯條魚好多肉所以咁樣食超飽🤤總括而言個烤魚性價比係好唔錯我係好鍾意食魚,鍾意到媽媽知我翻屋企食飯如果佢會
事隔一星期仍然覺得佢條魚好出色嘅烤魚店🙏🏻

餐廳都幾熱鬧好多人食
我地一定係揀最少骨嘅魚

👨🏻‍🍳🤳🏻麻辣烤魚——魽魚原條 $328 ❤️‍🔥
魚肉肥嫩好多好多肉 0腥 新鮮🥹🥹
幾乎無幼骨 食得勁放心勁舒服🤍👍🏻
我地食咗個幾鐘魚肉都無老👍🏻
同埋佢地嘅烤爐睇落係易清潔嗰種,觀感幾好🤣

另外仲嗌咗肥牛 $78 萵荀片 $46 同2碗白飯
條魚好多肉所以咁樣食超飽🤤

總括而言個烤魚性價比係好唔錯
我係好鍾意食魚,鍾意到媽媽知我翻屋企食飯如果佢會煮飯嘅日子都會煮下蒸魚
同男朋友都食過唔同嘅烤魚,覺得呢個幾impressive🔥
見佢有午市套餐 之後會試下同同事嚟lunch~

同埋上圖哥哥(叔叔🤣)好好態度,長期笑住,落單會講多謝._.🙏🏻,感覺好好🤍
多謝你介紹我地食魽魚!!
  • 魽魚原條