2022-09-18
唔知大家有冇食過地中海菜呢? 最近荃灣就開左間主打地中海菜既餐廳🌻餐廳入面仲有花牆打卡位置 📷環境舒適同朋友邊食邊傾就岩曬💜今次就試左佢地既2人餐$398,有餐湯、前菜、主菜、甜品同飲品,夠曬豐富☺️ _▪️前菜 是日餐湯係雜菜湯, 味道清清地入面都有好多豆, 酸酸甜甜好開胃 🍗芝麻醬雞絲沙律配水耕菜餐廳大推佢地自家種植既水耕菜🥗配埋蕃茄仔好新鮮💚烤雞味道唔錯,質感唔會過鞋,配上芝麻醬更惹味,小編覺得如果少啲芝麻醬會更好😀 ▫️主菜 🥩酸辣汁牛肋肉牛肋肉份量充足肉質軟淋, 酸辣汁味道香濃,旁邊仲有啲黑醋橄欖沙律菜有助解膩🥗 🌿 香草燒汁雞肉意粉燒汁味道超級濃郁🍝撈勻意粉一齊食 惹味又開胃🥰雞肉煮得剛剛好 🍐冰花燉香梨平時好少食燉梨,香梨清甜潤喉🍧雪凍左感覺更加健康 ▪️以色列特飲 +$15今次都叫左兩款特飲試吓,打卡一流🤓夏日炎炎飲番杯真係透心涼茶,百香果冰茶味道酸酸甜甜, 配上椰果口感更豐富😍草莓爆冰檸茶果醬味道比較出,建議大家叫番少甜
_
▪️前菜
🍗芝麻醬雞絲沙律配水耕菜
▫️主菜
🥩酸辣汁牛肋肉
🌿 香草燒汁雞肉意粉
🍐冰花燉香梨
平時好少食燉梨,香梨清甜潤喉🍧雪凍左感覺更加健康
▪️以色列特飲 +$15