2018-01-25
今日同老公拍拖去到荃灣,係人都知荃灣出晒名多平靚正嘅嘢食,今日就嚟到呢間商場嘅地舖甜品店🍮叫甜點的餐廳食甜品😆餐廳好窩心免費提供英式花茶比我哋飲,我都飲咗幾杯😆因為好好飲😋我叫咗椰皇凍,加左小丸子,芋圓和芒果,椰皇凍超級清新,口感好似啫喱,但係充滿椰子香味,小丸子和芋圓好煙韌,芒果好甜,呢個甜品超級有驚喜😻我都係第一次食椰皇凍,嚟到呢度必食推介😋👍🏻我哋仲叫咗榴槤班戟配綠茶雪糕,榴槤班戟好大件,切開一半入面有勁多榴槤肉,榴槤仲要超甜,啲忌廉唔會太甜,班戟皮好軟熟,一啖放入口好有層次,口感非常豐富,綠茶雪糕充滿香濃嘅綠茶味非常好味😻👍🏻見到餐牌寫住即叫即製蛋白杏仁露,咁梗係要試吓啦,蛋白杏仁露超滑超香濃杏仁味,食得出絕對冇落人造杏仁精,蛋白勁多,真係真材實料👍🏻👍🏻燕窩燉甜椰一嚟到見到勁多燕窩,超級開心,蛋白好滑仲充滿椰香,椰皇啲肉仲好容易整出來食,超正,食完成個人暖曬😋老公最鍾意食心太軟,嚟到梗係要試吓啦😆仲可以配埋朱古力雪糕,超級正啊😋心太軟一切開流曬啲朱古力醬出嚟,見到真係好興奮啊🤣🤣心太軟蛋糕好軟熟,充滿朱古力味,朱古力雪糕都好香濃幼滑,雪糕入面仲有朱古力,真係好好食👍🏻👍🏻甜點
甜點門口出面可以泊車,所以對想食甜品的駕駛人士就方便得多,地方都好大,坐得都好舒服,食物仲好抵食,原來佢哋有熟食提供,下次可以一次過係到食完晚餐再食甜品🍮一條龍服務,唔使行來行去😆係到一次過食埋🤣🤣