泰Grill (享和街)

Thai Grill (Heung Wo Street)
一直係泰國迷既我,很喜歡到吾同地方試吾同既泰國餐廳,今晚約了朋友荃灣食晚飯,當然吾會例外。見到呢間餐廳喺將軍澳有分店,荃灣新開分店便試試。除了燒豬頸肉比較好食,其餘食物味道都非常普通,尤其係個豬肉青咖喱,肉質"鞋"過我塊面,配菜同平時食開的不一樣,無青咖喱香味,都幾咸。老實講,我食左廿幾年泰國菜,呢間係。。仲要加埋離開前送既黑面"甜品",什麼叫我地舖頭九點半關門,現在九點十分左右要開始清場,甘你就吾好寫自己收九點半,寫收九點十分麻,我地一定九點九分最遲離開,我地都係鍾意阻人放工的人。不過有一點真心想讚 今時今日香港餐廳嘅景氣,仲有一間咁保持自己性格嘅餐廳,真心欣賞 。不過放心,我地以後一定吾會再黎阻你放工,因為出面有甘多餐廳可以選擇😆😆😆
見到呢間餐廳喺將軍澳有分店,荃灣新開分店便試試。