2011-01-26 43 瀏覽
因有小朋友, 問個黑衫部長魽魚有乜整法, 佢照指住菜牌兩副相話得呢兩種整法, 分別炒同焗, 但差唔多一樣. 咁問佢有無其仔魚無乜骨, 佢話桂花, 正確的, 仲有無其他, 佢話魚緊有骨架啦. 吹到啤啤聲. 咁算啦, 叫住其他餸食住先啦. 叫左一個啫啫蝦醬芥蘭煲, 黑色鑊仔, 應該啫啫聲好熱, 點知無聲, 無煙, 無蝦醬味, 暖的. 立即問經理攞碟蝦醬, 經理都醒目, 立即攞入廚房做過先ok. 當經理攞碟新芥蘭出嚟時想加單要碟黃骨魚, 點知無貨, 唔緊要, 咁佢介紹左冧哥魚, 豉汁蒸, 半條, 好呀咪試吓. 7點44分入單, 8點34分都未到, 足足50分鐘. 唔等喇, 成拾人標晒火, 我即該埋單走人. 衫都著埋, 條魚先到, 咁當然焗我地食埋先啦. 魚肉滑, 無味, $20兩, 半條約$198, 食完背脊骨落. 送流沙包, 食唔落, 彈走. 出到門口見佢九龍灣舖攞米芝蓮推介, 米芝蓮都係信唔過.

出到門口見佢九龍灣舖攞米芝蓮推介, 米芝蓮都係信唔過.

2011-01-25