餐廳: 茶泰 (荃新天地2)
資訊:

2024-01-20 648 瀏覽
昨晚同太太去茶泰食晚飯, 食物保持一向不錯嘅水準。但最為亮點的,係佢哋嘅服務態度非常之高水準。 疫情後總覺得香港飲食服務包括此一類型嘅餐廳,水準已經下降 。所以噚晚接受到一個高水平嘅服務態度我覺得我應該值得表揚佢哋。 昨晚原本我哋坐一張二人枱,但係因為所叫嘅食物比較大件,有位男侍應主動幫我哋換一張四人枱,方便我哋擺放食物。除此之外 食物和飲品都跟得好足,不用我哋提點。 係呢方面我哋睇到呢間餐廳係好有心去做,負責人同埋佢的拍檔都好用心去招呼客人。 食物質素固然係重要,但係如果輔助以誠心嘅招呼,可以令客人更滿足地享用晚餐。 呢間餐廳兩方面都做得好好,所以我覺得需要寫畀佢哋好嘅評語。