2015-02-15
情人節既下晝,去到荃灣廣場,諗起呢間野,平日夜晚食好鬼貴,每人都二百幾三百,於是就諗住睇下lunch咩價錢。見到。。e..都ok wo.五十幾左右
。於是就入去試下我就叫左一個菠蘿海鮮炒飯 配椰汁冰,女朋友就叫左個香葉辣椒肉碎飯 配龍眼冰。
我個炒飯一黎到。。嘩。。成座山咁既樣,個份量真係多到呢。。有好多蝦、鮮尤、肉鬆、菠蘿同蟹柳,個炒飯炒得好香,好有菠蘿味,飯炒得夠乾身,粒粒分明,d炒飯連肉鬆一齊食。酸酸地加上肉鬆的口感同味道。味道更加突出,我記得夜晚食係好鬼貴, 而杯椰汁冰又好鬼解渴。而我女朋友叫果個肉碎飯份量都好大,一黎我見唔到白飯,因為d肉碎鋪滿晒,我試左幾啖,又係勁好味,肉碎本身配合辣椒同香葉一齊粉過。所以食落好香同埋辣辣地,連飯一齊食。味道好豐富。最後埋單連加一,$119。每人60蚊ja..仲要係假日係商場食,真係好抵。