餐廳: CHICKEN FACTORY (荃新天地)
資訊:

2023-06-08 1094 瀏覽
好耐無黎食過chicken factory啦,今日lunch time同男友特登過黎同佢食油飯,明明印像中焗飯係白飯底,但原來都可以轉油飯。好肚餓既我哋12:30pm入到去就得返門口角落一張枱,我心諗,靜靜地又幾好喎。餐牌都幾多選擇,有烤雞配小食、海南雞飯、炸雞配蘑菇飯、焗飯好似有兩三款,仲有幾款米線呢。好棒,都係我鐘意食既無三心兩意既我一坐低我就知要叫焗飯,因為呢到既油飯係我最愛。以前食過烤雞,外賣屋企食還好,不過見到隔離位用手套堂食都好似津津有味咁食晒,其他樣樣都試過好食,除左米線,下次要試埋先得。如果可以,下午茶2-6pm, CP係最高既, 依家$50幾蚊一個lunch都抵既野飲都好多選擇,枝裝既有甜有唔甜,有無糖既茶,罐裝既可樂汽水等等...上菜時間﹕我依個係my favourite, 啖啖都好好食既牛肝菌汁雞扒焗飯﹕滿滿既香濃芝士、又香又酥又入味既雞扒、配上粟米粒、蘑菇片、同蘑菇汁,全部鋪滿係油飯上面,依個味真係要比10分滿分奇怪既係我好多fd 食過chicken factory,但個個都話無試過焗飯.....come on, 快來試試吧,話比我聽唔係得我一個鐘意食好嗎?揀野
明明印像中焗飯係白飯底,但原來都可以轉油飯。

上菜時間﹕

牛肝菌汁雞扒焗飯

揀野飲係自己行去雪櫃拎就得,要左枝甘桔檸茶,小小甜好解渴,配焗飯一流

甘桔檸茶

男友要左個海南雞飯跟餐湯,我覺得正正常常
但佢好鐘意食
湯一般
可以既話加野飲好啲
無骨海南雞飯

另外+$12要多左個雜菜,對於平時小食菜既我黎講,我鐘意食依個,份量還可以,LIKE

雜菜

到差不多食飽1:30pm先有多返啲位,其實餐廳雖然小小一間,得10張8張枱,但乾淨整潔,燈光又柔和舒適。一開始坐滿晒都靜靜地,(可能因為好多張枱都一枝公食lunch, 哈哈,一個人黎都係開心之選,快,靚,正) 仲有我鐘意既高枱高櫈坐添。買外賣都係好選擇

2023-06-06
牛肝菌汁雞扒焗飯