2021-02-19
———📍荃灣#deerkitchen 🚶🏻♀️上星期入左荃灣 諗住搵間西餐廳🍴chill下 點知‼️搵到間 #直升機餐廳 #伏伏伏伏伏 😢見上網佢啲裝修幾靚 餐牌都幾岩食就bookmark左 點知😭 又唔係特別平但食物質素又.....✅個日叫左兩個lunch set1️⃣ #香煎紐西蘭西冷配香濃燒汁 $138 🌟叫左五成熟 上枱都冇overcook🍽一切落去爆曬汁 心諗咁juicy😂🤦🏻♀️但咬落去都幾鞋都有啲un🙈🙈食落冇咩牛味😟收走個碟嘅時間 啲牛扒血水滲左係枱😓🍟🍟 #炸薯條 加配價 $25救命🆘佢應該唔夠高溫炸 一食落去都油油地 擺多陣出曬油 完全食唔到落去☕️🧊 #mocha 加配價$20🆘*2 已經一上枱就飲 淡到😓好似擺左好耐啲冰融曬咁嘅味 專登加廿蚊飲杯難飲過水嘅野2️⃣ #牛肉芝士漢堡 $88🍔值得一讚係佢個包 幾軟熟但個牛好鬆散 呢個價寧願食five guys😂#blueberrycheesecake 加配價 $25🆘*3 樓下車厘子10蚊件蛋糕仲好食過佢😂不得了😥總結⋯我地因為都加左幾樣野食 埋單都成三百幾差唔多四百 但呢個質素就真係會食到人嬲嬲地🥵餐廳環境係唔錯 希望佢可以
📍荃灣
🍔值得一讚係佢個包 幾軟熟
但個牛好鬆散 呢個價寧願食five guys😂
#blueberrycheesecake 加配價 $25
🆘*3 樓下車厘子10蚊件蛋糕仲好食過佢😂不得了
餐廳環境係唔錯 希望佢可以改善一下食物質素 唔好浪費左個裝修🙏🏻
————
⚡️環境 3.5/5
⚡️食物 2/5
⚡️服務 3/5
—————
Deer Kitchen (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G06A,G06B&G07號舖
#winfat#winfat荃灣