2019-08-24 66 瀏覽
今日閨蜜小聚,提議到荃灣地鐵站既餐廳,因為打算食Tea,最後就到綠陽新村看看,一到地鐵站出口就見到一個粉紅嘴唇上面有一個鬍鬚嘅公仔,果然好配合佢個名 He She Eat喎。而且餐廳係粉紅同白色做主色,好吸女孩們睛呀。下午茶有set, 亦有主餐牌可以點,小食,主菜,甜品可以慢慢揀,我地每人點左個甜品同小食分甘同味魚子龍蝦仔牛角包必食啊,真係太好味喇,滿滿的魚子鋪滿,牛角包完全冇油膩感,小龍蝦入口軟滑而且味道豐富,當然如果1個食晒就太大份喇,分黎食就剛好,仲有少少沙律菜,太正喇蜜糖雞翅單骨雞翅方便食,配合淋上的醬汁,入口味道甜甜的,大大減低了油炸感,讚白桃乳酪刨冰上枱竟然有乾冰係底,成個仙境般,真係女仔必點,用左3.6牛乳製成既刨冰,入口即溶,好軟滑,就算冇加白桃醬汁,都已經食左好多啖。當然淋上醬汁一齊食更甜更好味朱古力三重奏一次過滿3個願意系列,有得食有得飲,朱古力迷既我表示一個人可以食晒。心太軟做得好好,流心又靚又好味。朱古力慕絲亦吸引,但我好鐘意杯飲品,因為加左朱古力碎/粉係面,飲既時候仲可以有咬感,如果可以大杯啲就更好沖繩菠蘿刨冰菠蘿清甜美味,解渴又唔會濃味,仲大大杯,面頭加左少

魚子龍蝦仔牛角包

蜜糖雞翅

白桃乳酪刨冰

朱古力三重奏

沖繩菠蘿刨冰
菠蘿清甜美味,解渴又唔會濃味,仲大大杯,面頭加左少少焦糖,用匙羹食又得,又可以飲,啱晒夏天啊

士多啤梨pancake
上枱見到大大份,pancake 仲好厚身,有2款醬汁比你配食。切開pancake軟綿綿的,入口有溶化感覺, 好欣賞做得中間咁creamy,唔係太多麵粉最好

下次會揀晚餐黎試下主菜
2019-08-18