2018-03-28 634 瀏覽
開宗明義 我帶朋友仔黎食生日飯係為左佢個氫氣球至於個球好無食好無玩留番最後再講餐廳裝潢偏文青風 同周偏附近食肆大不同MENU用上牛皮紙配上綠繩 好有feel前菜揀左個特別d既沙律 鮮蝦雞尾酒沙律配玫麗玫瑰醬蝦身己拆殼 超貼心雞尾酒味吾算太重 平時吾飲酒既水黑洞都覺得調味可接味玫瑰醬帶點微甜 配合沙律菜好開胃之後既炒雜菌十分之香菇味重點有我最愛既温泉蛋 蛋皇固體狀做得恰到好處大啖一吸成個蛋皇充斥成個口腔 勁滿足主菜叫左兩款第一樣油浸鴨脾配香煎鵝肝 無錯只有間餐廳有鵝肝既菜式我都會叫鵝肝同一般吾同 有麵包糠係面頭再煎食落口感豐富左 我超級中意一咬鵝肝軟冧冧油脂四溢既感覺至於鴨脾肉質比較乾太多油脂正正同鵝肝一正一負 減卻左油膩感再加上紅莓醬甜甜地好夾下一樣主菜都係邪惡好味之選波士頓龍蝦+温泉蛋+卡邦尼意粉龍蝦size適中 最緊要係有膏蝦身無用上太多調味 加埋濃忌廉味既卡邦尼意粉一齊入口perfect食到呢到又鵝肝又忌廉其實都好飽下但圓滿既一餐係吾可以無甜品既呢到叫任何甜品都會送一個氫氣球氣球由糖皮整成 只要慢慢吸入面既氣就可以變minion聲幾秒第一次接觸既我筧得超級好玩今日甜品有百花蜜伯爵
開宗明義 我帶朋友仔黎食生日飯係為左佢個氫氣球

至於個球好無食好無玩留番最後再講