2021-04-25
聽聞荃灣呢間Pasticceria Giovanni Pina 1920係意大利嘅百年老店,所以一放假就同閨蜜來試下啦。雖然佢嘅西餅好出名,不過我哋好肚餓啊,所以要食咗個lunch先~~我哋點咗個虎蝦意大利飯同埋牛肝菌意大利飯。我本身係好鐘意食Risotto咖,因為佢同平時食嘅飯唔同,Risotto係加咗好多材料去煮嘅,米飯吸收曬啲材料嘅精華,好入味,口感稔中帶點煙韌,非常Creamy。呢個虎蝦同牛肝菌意大利飯都係非常入味咖,轉眼間就已經食曬啦。最後食埋個甜品,真係好滿足啊,佢嘅西餅真係好好食,難怪可以屹立百年啦,一個lunch有齊餐湯、飯同高水準甜品,228呢個價好值啦。大家如果經過呢度附近,都可以試試呢間餐廳啊。#PasticceriaGiovanniPina1920 #意大利百年老店 #Pisotto #甜品 #下午茶 #荃灣 #荃灣美食