2018-11-05 735 瀏覽
不嬲都話女人食甜品係有兩個胃同細妹明明已經食完個lunch,佢竟然仲話想食甜品,由於葵廣經過各大傳媒報道之後已經淪陷,所以我哋就寧願搭多個站去葵興🙊其實一直都想試呢間甜品好耐,係雜誌見佢賣相小巧精緻,口味都特別,所以就專登去會一會佢🔆我哋各自叫咗一款,大家都比較傾向無咁甜,清淡口味嘅我就揀咗麹 kouji,一款以豆乳慕絲為主軸嘅甜品,平平無奇但內裡原來仲有一層濃香嘅芝麻慕絲,最底仲有抹茶brownie。老實講抺茶味就欠奉嘅,我估廚師只係取其口感,係濕潤慕絲下嘅襯托🤔豆乳味好岀色,連埋芝麻一齊食簡直絕配妹妹個W其實係流心芝士 x 半熟芝士 x 高知柚子。柚子嘅酸同甘成功緩和芝士嘅膩,而且有獨特嘅芳香,小小咬口令整體更加加分!整體價錢都唔算貴,得閒偷個半日閒黎hea下都幾唔錯
不嬲都話女人食甜品係有兩個胃

我哋各自叫咗一款,大家都比較傾向無咁甜,清淡口味嘅

W

整體價錢都唔算貴,得閒偷個半日閒黎hea下都幾唔錯

W