2023-11-14 99 瀏覽
呢間小店好正!師傅係細節嘅造詣真係一流。佢係喺日本學藝嘅,所以製作嘢嘅心思都好足!小店係荔枝角美食廣場內!我地選左美國肥牛牛肉丼加溫泉蛋。師傅會揀最優質嘅肥牛牛肉,煮嘅時候火候把握得恰到好處,肉質鮮嫩多汁。加埋一個溫泉蛋,蛋黃流出嚟嘅時候真係好香好美味!如果鐘意食日吉列系列,師傅仲有日式厚切吉列黑豚豬扒湯烏冬。佢會揀黑豚豬扒,切咗之後再炸至金黃酥脆。師傅仲有特製嘅麵豉醬配埋吉列黑豚肉一齊食真係好正!湯底就係用日式湯底熬煮出嚟嘅,好鮮甜好濃郁。加埋一碗熱騰騰嘅烏冬面,真係又滋味又飽肚!如果想食小食,仲有日式薯仔沙律。會切碎薯仔同其他新鮮蔬菜,再用特製嘅和風醬汁拌勻。嗰碟沙律色彩鮮艷,食落酸甜爽口,真係一道好開胃嘅前菜!另外,佢嘅可樂餅絕對值得一試。師傅會挑選最好嘅麵包糠,撒喺餅上,再炸至金黃。每一口咬落去,外脆內軟,一啖下去嘅豬扒滋味好濃郁,同埋佢配埋香濃嘅可樂汁,真係咁都叫人回味無窮!枝豆超抵食又好味!枝豆煮好再灑少少鹽,帶出啲豆嘅鮮甜味道。一啖落口,豆子爆裂開嘅瞬間,真係好有嚼勁!