2016-10-04 1503 瀏覽
講到日式放題,第一時間想到的就只有旺角!可是,本人也怕旺角人多濟迫既情況,所以今次揀左個寧靜的荔枝角工廠大廈樓上既放題,其實佢起D1一出黎再上多層樓就係啦!比起旺角更加方便!第一時間拎返罐汽水解解渴先!種類也和旺角一樣!由於有預先訂位,所以會送上新鮮海膽架!也給了非常充分的紫菜俾我包住海膽黎食!三文魚既size每塊均一,不會過於厚切!甜蝦也非常新鮮的甜味!虎蝦,我同朋友都覺得如果有個泰式辣汁點下就完滿了!呢個牛油大蝦,係我個朋友order左成3次的推薦!大蝦因為煎得脆,再加上個醬汁,令本身淡味的蝦味道也因醬汁而更為惹味!不只是牛柳,也會加上冬菇去炒,令一碟滿膩滿瀉的牛仔粒多左個選擇,因為冬菇吸左個牛肉粒既醬汁味!每個殻都有蜆肉架!可惜,略為淡味!如果係避風堂式炒法會更加香口,惹味!芥末蜜糖腩肉都不錯,芥未雖辣但會被蜜糖蓋過,芥末就只成為一種香氣!腩肉也是煎到脆脆的才落醬汁,更有咬口!烤物的皮很薄,更加直接食到個材料本質!炸芝士雖然有點膩,不過芝士味超重,不妨一試!最推薦係炸榴連,好薄的皮包著榴連漿,一咬流出來,仲超香!芝士蠔及元貝,燒得不錯的樣子!因為三文魚不錯的關係,也叫左個腐皮三文
第一時間拎返罐汽水解解渴先!種類也和旺角一樣!
芝士蠔及元貝,燒得不錯的樣子!
因為三文魚不錯的關係,也叫左個腐皮三文魚,花之戀,size不會太大,一口既份量!個材料完全不會被飯搶走主導既地位!
牛肉壽喜燒
我同朋友都想叫個有菜既鍋物!呢個就剛好有白菜仔及冬菇,比我地過下時辰,休息下!
其實食得真係好多,經過甜品區先知原來有雪米茲食,可惜已經吃不了麵粉類了!唯有轉投雪榚
阿波羅各口味!

個位置都幾好,我朋友可以搭車直接返屋企,我又可坐個西鐵返!人流不多,坐得幾舒服!
2016-10-03