2025-02-16 169 瀏覽
今日同朋友嚟咗位於荔枝角嘅Pause It Cafe。Cafe位於工廠大廈,空間好大,裝修簡約,以全白色為主,感覺好乾淨舒服。Cafe仲有舉辦咖啡拉花課程,有興趣嘅大家可以報名~ Cafe主打西餐、仲有各款小食同甜品,飲品種類都好豐富。Truffle Mushroom Farfelle $98蝴蝶粉有咬口,每粒都沾滿左黑松露忌廉醬。黑松露忌廉醬嘅松露味香濃,質地好Creamy,非常好味。另外仲會有唔少菇類,菇類有先炒香,食落香噴噴,同黑松露忌廉好夾。Ravioli in Tomato and Basil Sauce $88意大利雲吞都好高質,餡料係菠菜芝士,雲吞皮一樣有咬口,菠菜芝士味道濃郁,菠菜可以減輕芝士嘅油膩感。另外,配上濃濃嘅蕃茄醬作烹調,車厘茄酸酸甜甜,味道特別。French Toast With Homemade Espresso Butter $88甜品方面,我哋食咗French Toast。French Toast總共有三件,每件都煎得表面金黃色,外脆內軟,內裏麵包沾滿蛋液,食落非常綿密。另外好特別嘅係配上咗餐廳自製嘅咖啡牛油,食落有一種咖啡香,意外地好味。Matcha

Truffle Mushroom Farfelle $98

Matcha Latte $42
抹茶鮮奶飲落好清幽,茶味好香,而且拉花好靚。

Hojicha Latte $42
焙茶latte就會濃味啲,飲到後段會帶點甘甜味,好香濃。