特登走咗去荔枝角睇雪景,又凍又大風嘅晚上行咗去億利工業大廈,地下就見到呢間餐廳。一入去侍應問我有冇訂位,我話冇,好彩唔洗等都有張四人枱比我坐。咁樣算唔算係燭光晚餐啊? !今次晚飯有兩個人,所以我哋叫咗兩個主菜。餐包同埋餐湯(番茄湯)正正常常,冇咩特別。首先講吓我食嗰主菜,大蝦帶子黑松露忌廉汁扁意粉,最令我驚喜係隻帶子真係非常鮮嫩,大蝦已經幫你開咗殼好容易拆出嚟,意粉唔似出面餐廳住煮得太淋或者太硬,我自己就覺得適中非常之好,黑松露嘅味道亦都好出,一拎到埋嚟就已經聞到好西利。 朋友食嗰啲香蒜野菌意粉我都試咗少少,意粉好有香蒜味,野菌係一隻好大嘅菇煎香左,美中不足嘅係油份似乎多咗少少,食食吓會覺得有啲膩。杯莫卡都唱得唔錯,咖啡味有亦唔會搶晒啲朱古力味。最後,講講佢啲服務其實都唔差,每逢上餐湯以及主菜嘅時候,會親自過嚟問你要唔要黑椒,如果會嘅話會即刻磨俾你。想餐同埋買單嘅時間亦都唔係好耐,所以我哋都好快用餐完成啦。晚餐冇加一服務費,成張單真係慳好多,性價比非常高。

咁樣算唔算係燭光晚餐啊? !
今次晚飯有兩個人,所以我哋叫咗兩個主菜。
餐包同埋餐湯(番茄湯)正正常常,冇咩特別。
大蝦帶子黑松露忌廉汁扁意粉
香蒜野菌意粉
Mocha
杯莫卡都唱得唔錯,咖啡味有亦唔會搶晒啲朱古力味。

2016-12-06
大蝦帶子黑松露忌廉汁扁意粉