2018-02-22 40 瀏覽
天寒地凍,同朋友第一時間諗起雞煲打邊爐。雖然燒皇燒烤專門店聽落以燒烤為主,但雞煲都唔錯,食燒烤同時又品嚐到雞煲再打邊爐,聽落都覺豐富店內地方唔算大,6點幾後會發現越黎越多人,幾乎滿場!因為都要等雞煲,所以叫左少少燒物暖下個胃先特級茄子燒到一d都唔乾身,鎖得住水份。叫左少少辣,蒜香加上微辣十分惹味沙嗲雞串食落好嫩同好入味,唔會只係表面有沙嗲味。佢配左個醬,但我覺得完全唔洗點醬都好夠味蒜香炒蜆重口味怪必叫,勁多蒜 加埋洋蔥真係無得頂其實仲有好多燒身,但怕食唔哂所以下次再食啦。藥膳雞煲其實每次雞煲都係食辣,今次同朋友想轉下口味,加上感覺健康d,所以就叫左個藥膳雞煲一開蓋,一大陣藥材味湧哂出黎,勁香勁舒服望落都幾多材料,有紅棗、淮山、龍眼肉、杞子等等,可能因為有紅棗、龍眼肉、杞子既關係,成煲湯都帶有甜味。由於食燒物都佔左個胃少少位,所以打邊爐都無叫太多怕食唔哂。主要嗌左肥牛、廣島蠔、芝心獅子狗、唐生菜。每款份量都幾多下,有少少擔心食唔哂。肥牛係安格斯肥牛,厚身大片,肥瘦均勻。蠔以為熟左會縮細,點知都都係甘大舊呢到服務都值得一提,會推介食物比客人,令外都會主動幫眼睇下雞煲得未。但有時鋪面太多人太
天寒地凍,同朋友第一時間諗起雞煲打邊爐。

店內地方唔算大,6點幾後會發現越黎越多人,幾乎滿場!

因為都要等雞煲,所以叫左少少燒物暖下個胃先

特級茄子

沙嗲雞串

蒜香炒蜆
重口味怪必叫,勁多蒜
加埋洋蔥真係無得頂

其實仲有好多燒身,但怕食唔哂所以下次再食啦。

藥膳雞煲

一開蓋,一大陣藥材味湧哂出黎,勁香勁舒服

由於食燒物都佔左個胃少少位,所以打邊爐都無叫太多怕食唔哂。
主要嗌左肥牛、廣島蠔、芝心獅子狗、唐生菜。

每款份量都幾多下,有少少擔心食唔哂。
肥牛係安格斯肥牛,厚身大片,肥瘦均勻。

蠔以為熟左會縮細,點知都都係甘大舊

呢到服務都值得一提,會推介食物比客人,令外都會主動幫眼睇下雞煲得未。但有時鋪面太多人太忙,叫左都可能會唔記得加湯,要體諒一下。