2023-11-16 35 瀏覽
土瓜灣嘅休閒日式街上有間好可愛嘅萌萌小熊咖啡店,咖啡店嘅主題色系係黃色,好啱搭配可愛嘅小熊形象!咖啡店嘅菜單上有好多美味嘅食物!我地叫左韓式泡菜卡邦尼烏冬!呢道菜係結合咗韓國嘅泡菜同日本嘅烏冬,味道酸辣開胃,令人回味無窮。咖啡控必須點招牌飲品——髒髒咖啡。呢杯咖啡係以濃郁嘅咖啡底加入特製嘅焦糖醬同埋鮮奶,飲落去香濃順滑,好適合一杯悠閒嘅下午茶。我哋仲叫咗燒牛肉63度溫泉蛋蓋飯絕對係你嘅首選。佢哋嘅燒牛肉煮得剛剛好,加上嫩滑嘅63度溫泉蛋,兩者結合出嚟嘅口感好豐富,一定會令你食得好開心。挪威芝士鮮奶咖啡都係咖啡店嘅另一個特色飲品。佢哋會用新鮮嘅挪威芝士同鮮奶混合起黎,再配上濃郁嘅咖啡味道,飲落去既香濃又滋味。咖啡店嘅韓國奶油粟米批一定要試下!超級特別!佢哋嘅奶油批外脆內軟,每一口都好香甜,令人回味無窮。