2023-07-02
🎀營業於屯門隱秘村屋的高質西餐小店 鏡粉勿錯過👀🎀⚠️下一個reels有教學點行 路痴mark實🕯️店名* #Thre3 concept🕯️🔮地址*屯門新墟村2台33號地舖 🔮🗾分店地區🗾 屯門兩間分店 藍地及新墟💰價錢$385 已加一(2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵餐廳位置於偏僻的村屋附近 如果唔識路建議可以睇我之後個post有影片教學😎店面偏向型格風 別樹一格💕舖頭有唔同文青既裝飾品 幾適合打卡😊入到去餐廳十分寬敞 座位唔算好多 如假期過黎建議大家打電話book位🚩相信老闆都係鏡粉 有一個位置系鏡粉最愛 瘋狂打卡都得 有曬mirror既唔同精品⚠️作為餐廳熱愛者 我已經回頭第四次 兩間分店都去過曬 個人中意新墟呢個分店多d 環境較寬落 食野都舒服d😎店員待人有禮 見到我係度影相都問我有無興趣坐鏡粉專屬位置😂同埋有主動合併兩張單人台比我地擺野食落單需要用QRcode 十分方便😊🍽️食物質素🍽️質素唔洗講啦 回頭左甘多次就知咩料拉🤣不過之前試過叫外賣 覺
⚠️下一個reels有教學點行 路痴mark實
🕯️店名* #Thre3 concept🕯️
🔮地址*屯門新墟村2台33號地舖 🔮
🗾分店地區🗾 屯門兩間分店 藍地及新墟
💰價錢$385 已加一(2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🍽️食物質素🍽️
質素唔洗講啦 回頭左甘多次就知咩料拉🤣
不過之前試過叫外賣 覺得無堂食甘正!可能焗得太耐
餐廳食物都係即整 食材新鮮料多🤗
同埋佢都有好多唔同嘅意粉,pizza, 小食選擇 而且啲名改得十分趣緻 仲十分之貼心會列明材料 如果本身對某啲食材有敏感都唔驚💕
👀評分💖💖💖💖
🪄喇沙海鮮比薩 $95
平時都係食照燒雞肉比薩, 今次一於試下新嘢 見到呢個喇沙海鮮pizza都幾特別 喺出面好少見到咁特別嘅醬係混入pizza😂😂 同埋見到佢都幾多海鮮 好似幾唔錯喎 海鮮入面包括有 蝦,魷魚,蟹肉棒,豆卜,芝士,喇沙醬~ 佢嘅芝士不足以可以拉絲 但係喇沙醬都幾足料 而且海鮮十分之大舊同新鮮 最值得提嘅係佢嘅魷魚 竟然唔係普通嘅魷魚圈😨 海鮮質感好彈牙😋 pizza嘅餅底係採用薄脆餅底 食落去唔會好容易濟 而且會有脆卜卜嘅口感 不過可能我本身自己係比較淡口味啲 喇沙味微辣 有啲唔係幾食得慣 不過其實味道唔差 但個人都係比較鍾意食照燒雞🤣
👀評分💖💖💖💖+0.5
🪄 大蝦卡邦尼意粉 $96
估唔到呢個價錢嘅意粉都幾大兜 而且仲有三隻大蝦係上面 十分吸引 本身上載嘅時候見到三隻蝦 有啲擔心點樣處理 個原來佢蝦係切開咗一半 所以比較容易mit殼 卡邦尼意粉味道唔錯 醬汁啱啱好 唔會太膩 而且意粉 唔會痴到一舊舊 仲有好多雜菌 佢嘅菇係食得出有甜味😋 不過略嫌大蝦有啲乾 如果可以整得juicy啲就更加好啦
👀評分💖💖💖💖💖
🪄 海苔海苔魷魚鬚 $68
真心必叫 份量超級多 魷魚鬚嘅皮好薄 皮肉唔會分離 海苔釀咗喺炸皮同魷魚之間 食到海苔味之餘 唔會搞到成個嘴都係海苔碎😲😲 魷魚好彈牙 食嘅時候仲識得拉絲 好黐線呀!!
評分💖💖💖
🪄 薄荷朱古力& 哈士奇朱古力 $32 & $58
見到餐牌都有好多唔同嘢飲嘅選擇 我哋分別揀咗普通嘅薄荷朱古力 同埋特色嘅哈士奇公仔朱古力 兩款嘢飲味道偏甜 即使我嗰杯叫咗少甜🤔 哈士奇果一杯打卡就幾靚 但係佢個公仔係棉花糖製造 而且係偏硬身 食落口感一般 希望佢嘅嘢飲會有所改善啦😂
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️