2017-07-02
又熱又濕好想快啲去有冷氣嘅地方飲杯野,蘭桂芳嘅度真係好多酒吧,但街舖連室外都坐滿人,走往內街看到狗毛吧的餐牌,價錢合理便走上去看看,哈哈,原來啱啱開舖,第一枱客人呢。地方大,冷氣足,係吹水嘅好地方。要不要來玩一局?沙發位勁寬敞,店內仲有多部大電視,睇波一流。泰式生菜包($88)選了豬肉的,這個調味真的好正,加了辣椒,乾蔥等同炒,鹹鹹地辣辣地,仲帶香料香味,包在清爽的生菜裏同食,味道錦上添花,十分開胃。海南雞半隻($128)是已去骨的海南雞,好方便食。雞皮下脂肪不多,皮嫩肉滑,肉質鮮味有口感,仲有個好正嘅酸酸辣辣醬汁,好好味簡直想拎黎撈飯。白飯($12)雖然係黎飲野吹水,但叫左野食無飯落肚總覺得空空地,叫左個飯share食,哈哈,去酒吧食白飯好似有點怪?Red bean($49)&Mai Tai($63)居然有紅豆冰飲!仲係比不少泰餐廳好飲,椰汁味極香,紅豆已煮得軟腍,冰球用椰汁打成,不會越飲越淡,微甜剛剛好。朋友杯是有酒精的特調飲品,輕量的酒精混了柚子,燈,菠蘿等果汁,第一口先是苦澀,再黎是又香又甜的果汁味,味道輕怡易入口,正。客人陸續到訪,餐廳變得越來越熱鬧,感覺良好。
地方大,冷氣足,係吹水嘅好地方。
要不要來玩一局?
沙發位勁寬敞,店內仲有多部大電視,睇波一流。
泰式生菜包($88)
海南雞半隻($128)
白飯($12)
Red bean($49)&Mai Tai($63)
客人陸續到訪,餐廳變得越來越熱鬧,感覺良好。