2023-05-11
呢間葵廣小食店相信大家都唔陌生,開喺章魚燒附近嘅佢生意都不錯,之前有試過佢嘅糕點,私心推薦椰汁糕同椰汁紫米糕,放喺雪櫃一陣會更好食😆好喇回歸主題先,今次我就無買到糕點,叫左一份炸燒賣撈面 $19 +雞翼兩隻 $13,價錢嚟講唔算平又唔算太貴,試下個味道如何先。老實講拎上手個賣相係有啲失望嘅,個面望落就好硬身,雞翼都有啲黑😥果然,個面仲生過我自己烚,硬到哽頸🥲個雞翼就正正常常無乜特別,唯一有啲野講下嘅就係個燒賣。即叫即炸嘅關係,拎到手仲係熱辣辣🔥,外層灑左椒鹽,好惹味,外面脆卜卜之余仲保持到內軟少少彈牙嘅口感,作為一粒炸燒賣,佢係出色嘅🤣Overall嚟講,炸燒賣同埋啲糕點都真心試得過,其他就~😌