2024-07-30
📍FreeHcaKe尋日去咗葵廣掃街,除咗廢水之外,梗係都唔少得甜品la💗行到2樓,見到有條巷仔專賣嘢食,入面有間主打疏乎厘嘅小店,賣相望落勁吸引😍而且有d款式仲配埋雪糕,真係夠晒邪惡呀~嚟得掃街都預咗肥㗎la,唔爭在食埋呢個🤭🥞Pink Team $50/2pcs 呢款係季節限定口味,而且成個都粉紅色咁,真係好少女💕個賣相已經贏晒,打卡一流🫰🏻疏乎厘表面浸滿士多啤梨奶蓋,味道似士多啤梨糖🍬但口感唔算好fluffy,反而食落好似蛋糕,質感偏乾,同平時嗰d有出入😌𣎴過勝在個配搭非常夾,疏乎厘班戟配上韓國士多啤梨同乾果碎,味道酸酸哋,可以中和返奶蓋嘅甜膩感👍🏻另外,仲有澳洲雲呢拿雪糕,口感超級軟滑,同疏乎厘一齊食有冰火交融嘅感覺🧊🔥估唔到雪糕都咁出色😋🍨9 cake旋風 $25雪糕同樣係雲呢拿味,而配料方面有5個選擇:Oreo、聰明豆、香芋麻糬、Nutella 榛子醬同Skippy 朱古力花生💓平時食開Oreo配雪糕,今次就試吓聰明豆la😬呢杯雪糕都幾大杯,但溶得好快🫠一開頭食落都覺得唔錯,聰明豆硬硬哋咁,口感幾得意😚但之後越食越甜,而且咬聰明豆咬到好攰,所以個人就唔係好鐘意呢個組合🥲朱古
🥞Pink Team $50/2pcs
🍨9 cake旋風 $25
雪糕同樣係雲呢拿味,而配料方面有5個選擇:Oreo、聰明豆、香芋麻糬、Nutella 榛子醬同Skippy 朱古力花生💓平時食開Oreo配雪糕,今次就試吓聰明豆la😬呢杯雪糕都幾大杯,但溶得好快🫠一開頭食落都覺得唔錯,聰明豆硬硬哋咁,口感幾得意😚但之後越食越甜,而且咬聰明豆咬到好攰,所以個人就唔係好鐘意呢個組合🥲朱古力豆配雪糕真係太甜,下次都係食返Oreo🥺
✨整體嚟講,賣相真係💯,款式又多,而且價錢合理🫶🏻不過如果疏乎厘班戟可以多d空氣感、冇咁乾身就更好☺️
評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️✨