2023-11-23
依間Pancake店叫「十份麵包」,招牌係一個可愛既卡通女孩👧。係社交媒體都成日見到有人介紹,經過葵廣一於去探個究竟~店鋪位於葵廣2樓既小食街內,店舖都好大間,係收銀處買完食物後,附近有多張Bar枱供客人堂食。店內既牆紙幾靚,多張海報都係粉紅色,好有少女心呀~芝士拉絲Pancake $40👨🍳有好多人都排隊等緊買Pancake,果然係好出名~買完就要係旁邊睇住Pancake製作,即叫即造,仲要係由OPPA廚師整俾我地食,真好。製作過程需要3分鐘,係等一個杯麵既時間呀!Pancake兩邊成形後就係放原塊厚切芝士入內後兩邊固定成形啦,觀賞成個製作過程好治癒呢~ 🤣「十份麵包」Pancake兩大爆趣位 🤩最攪笑既係,個Pancake外形好特別,係一個放大版既$10cents,一人拎住一塊「硬幣」即場食,場面好攪笑。而且女士們都鍾意同「錢」打卡,係店內既牆紙下可以瘋狂打卡~ 影完相,記得即場食左個「硬幣」,咁就確保入面芝士係熱烘。最型既係,可以做到「芝士拉絲」既奇幻效果。我即場實測,麵包確實係做到拉絲既效果,而且係可以拉到好長,拉出嚟既絲又長又厚身。即刻又要再打多次卡先!咬落去味道有驚喜。微
芝士拉絲Pancake $40
🤣「十份麵包」Pancake兩大爆趣位 🤩
最攪笑既係,個Pancake外形好特別,係一個放大版既$10cents,一人拎住一塊「硬幣」即場食,場面好攪笑。而且女士們都鍾意同「錢」打卡,係店內既牆紙下可以瘋狂打卡~ 影完相,記得即場食左個「硬幣」,咁就確保入面芝士係熱烘。最型既係,可以做到「芝士拉絲」既奇幻效果。我即場實測,麵包確實係做到拉絲既效果,而且係可以拉到好長,拉出嚟既絲又長又厚身。即刻又要再打多次卡先!咬落去味道有驚喜。微甜既Pancake,內面既芝士竟然係鹹鹹的,兩者組成中和左個味道,係超級夾~
有得打卡又好食既Pancake,一定係食「十分麵包」啦!