2021-03-14
去親葵芳都係去葵廣掃街 但收工咁攰 唔想企係度食野😣
就去左新都會Boring?! Café 坐低舒舒服服咁食餐飯😌入面既草牆同雲石枱 好靚打卡一流🌿Dinner Set 有唔同既組合 可以自己配搭😋Section A + Section B + free snack = $228!😍
加$9可以加湯/沙律/飲品 額外+$15升級特飲叫set比起單點真係抵超多!🤩
而且選擇都算多 一啲都唔Boring👅下面價錢會寫番單點價🍴龍蝦汁海鮮意大利飯 ($118)上面撒滿木魚花keep住係咁郁下郁下龍蝦汁香濃 配料有兩種菇,魷魚,蝦 啖啖都可以食到配料😋
意大利飯係偏軟身 比較迎合香港人既口味🍴美國特級牛柳(8oz)拼帶子 ($168)
Waiter 上菜時會問需唔需要pepper/mustard好貼心🥰我地叫左medium 真係煎得啱啱好5成熟 有水準👍🏻🥩牛柳淋身嫰口又juicy 但8oz有唔夠喉!帶子有三粒 輕輕煎熟左外層 入面依然係刺身咁 鮮味十足😍🍴白酒煮青口 ($45)一份有5隻 全部都好肥大 青口配白酒忌廉汁真係食唔停口😋🍹水蜜桃乳酪沙冰 ($48)
沙冰口感綿滑 唔會咬到一粒粒
入面既草牆同雲石枱 好靚打卡一流🌿
Dinner Set 有唔同既組合 可以自己配搭😋
Section A + Section B + free snack = $228!😍 加$9可以加湯/沙律/飲品 額外+$15升級特飲
叫set比起單點真係抵超多!🤩 而且選擇都算多 一啲都唔Boring👅
下面價錢會寫番單點價
🍴龍蝦汁海鮮意大利飯 ($118)
上面撒滿木魚花keep住係咁郁下郁下
龍蝦汁香濃 配料有兩種菇,魷魚,蝦 啖啖都可以食到配料😋 意大利飯係偏軟身 比較迎合香港人既口味
🍴美國特級牛柳(8oz)拼帶子 ($168) Waiter 上菜時會問需唔需要pepper/mustard好貼心🥰
我地叫左medium 真係煎得啱啱好5成熟 有水準👍🏻
🥩牛柳淋身嫰口又juicy 但8oz有唔夠喉!
帶子有三粒 輕輕煎熟左外層 入面依然係刺身咁 鮮味十足😍
🍴白酒煮青口 ($45)
一份有5隻 全部都好肥大 青口配白酒忌廉汁真係食唔停口😋
🍹水蜜桃乳酪沙冰 ($48) 沙冰口感綿滑 唔會咬到一粒粒冰
好濃蜜桃味 好好飲! 上面舊蜜桃好甜♥️
🍹士多啤梨奶昔 ($45)
入面飲到有啲一粒粒 唔知係咪果肉黎
士多啤梨味都幾重 好香滑🍓🍼