2021-11-12 615 瀏覽
成日lunch都會食山西刀削麵,差唔多每個星期都會食一次😍呢度最出名就係刀削麵,即叫即煮!有套餐可以叫單餸/雙餸麵+免費豆漿,價錢尚算合理。而且係開放式廚房,所以可以清楚見到師傅削麵既情況,刀法相當厲害!👏🏻👏🏻刀削麵口感煙韌,硬度適中,而且厚度平均,中意刀削麵既朋友一定要試下!😋除咗刀削麵仲有米線選,佢地既米線偏軟身,分量好多,配合埋個湯底都好好食。我自己中意食米線,所以平時都會叫麻辣肥牛+米線佢地既辣汁加咗蒜,可以撈勻肥牛單食,適合重口味既人甘做。又或者可以倒落湯底入面,變成麻辣湯底,我比較中意後者,味道好上癮!!如果唔中意食辣的朋友可以試下白菜豬肉雲吞同溏心蛋,呢度的雲吞好好食,十分有驚喜!而溏心蛋非常入味,相信浸咗好耐!但係鋪頭位置唔算太多,如果繁忙時間可能都要等一陣。不過見到佢地黎緊11月準備搬大鋪,可以有多啲位置坐啦!
有套餐可以叫單餸/雙餸麵+免費豆漿,價錢尚算合理。

我自己中意食米線,所以平時都會叫麻辣肥牛+米線

佢地既辣汁加咗蒜,可以撈勻肥牛單食,適合重口味既人甘做。

• 麻辣肥牛刀削麵