2019-06-24
上次去過九龍塘嘅Mad for Garlic已經覺得唔錯,今次同肥先生放工黎食個蒜味十足嘅晚餐😋簡單點好菜後,侍應已端上免費嘅蒜蓉包,熱辣辣充滿蒜味,已經胃口大開☺️香脆魷魚圈 配蒜香蛋黃醬$68。餐牌上話係新推出食物,肥先生鍾意食魷魚所以要滿足下佢😘成碟好多魷魚圈、好多炸蒜片,超級香脆😍點埋蒜香蛋黃醬真係好惹味👍蝦、菠蘿、炸蒜片MFG招牌意大利薄餅$148。薄薄而香脆嘅餅底,配上新鮮菠蘿同蝦,當然配上餐廳主打嘅炸蒜片,仲有粒粒蒜頭同充滿芝士!嘩!味蕾感受非常豐富🤣蒜味豐富之餘,配上菠蘿可中和、清新一下👍蛋白焗香辣牛肉薏米意大利飯 配蛋黃$158。呢款飯好有fusion感覺,蛋白面打得好有空氣感,撈匀蛋黃後成個飯濕濕的完全不會膩口😄意大利飯煮得剛好,飯入面嘅辣牛肉絲能夠帶起我倆有醒神嘅感覺,配合一個酸酸甜甜嘅汁感覺很好😎食完呢餐充滿蒜味嘅晚餐,非常滿足到我呢個蒜痴嘅慾望🤣🤣多謝肥先生嘅陪伴😘