2019-12-08
天氣咁凍☃️❄️☃️❄️又好想食邊爐/蒸氣鍋,係元朗open rice見到一間叫濠客蒸氣海鮮好多好評,咁就黎試一試啦入到黎即刻有人黎服務我地,睇睇menu又唔算好貴。每人$298,又有龍蝦🦞🦞又有好多海鮮,真係幾吸引。職員好有心咁放低醬油叫我地自己溝。然後佢地就會落左粥底,再慢慢開始蒸第一樣海鮮。🥰🥰第一樣係龍蝦,蒸左大約7分鐘,龍蝦🦞肉唔韌,好彈牙,仲有膏。之後係蝦,扇貝同埋鮑魚。蒸既時間岩岩好。蝦既新鮮程度都算合格,雖然蝦殼有少少痴住d肉,唔算十分新鮮,不過蝦肉都幾彈牙。扇貝就好好食,好新鮮。鮑魚都中上水準。今日餐廳無青口,比多左隻貴妃蚌,貴妃蚌同埋象拔仔都好好食。🍀☘️🍀☘️然之後係蔬菜,有粟米,南瓜,娃娃菜同埋翠肉瓜,好新鮮好好食。飲品我就係飲汽水,飲茶,要戒戒糖。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️整體:4.5⭐️/5⭐️味道:4.5⭐️/5⭐️價錢:4⭐️/5⭐️服務:4⭐️/5⭐️
扇貝就好好食,好新鮮。鮑魚都中上水準。
飲品我就係飲汽水,飲茶,要戒戒糖。
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
整體:4.5⭐️/5⭐️