2024-08-21
.尋日帶完幾隻嘢去中環玩😆順便直落去擺花街食甜品🍧呢間新開嘅餐廳其中一款甜品🍮係美人魚🧜🏻♀️嚟架😍我勁鐘意呢😆而且呢間甜品食得比較健康‼️佢地有杯藍色嘢飲比較特別😉係來自 Green Fermentation Lab 的藍螺旋藻發酵梳打🍾🩵藍螺旋藻係一種生長在鹼性鹽湖的微藻,除了高含量的蛋白質🤍仲包含胡蘿蔔素及多種有益的維他命及礦物質螺旋藻有抗炎及抗氧化等功效更支持免疫系統、幫助消化及促進新陳代謝‼️重頭戲🧜🏻♀️ 暢泳美人魚 Smoothie Bowl夏日限定呢個必點‼️打卡影相好靚🩵小朋友超鍾意🤗而且唔係得個樣真係好味😋藍螺旋藻做既奶昔,混合了酸奶麥片和各種水果,灑滿貝殼的夏日海灘,好靚既美人魚尾配搭🧜🍌香蕉pancake🫓好重嘅香蕉🍌味pancake 加上朱古力係面小朋友當然大愛啦💓水果🍉窩夫🧇滿滿嘅新鮮水果比較新鮮‼️再加埋窩夫超級脆口📍Green Waffle Diner (擺花街) (中環)中環擺花街43號地舖#夏日限定 #美人魚 #健康甜品 #foodie #育兒親子樂 #育兒好去處
🩵藍螺旋藻係一種生長在鹼性鹽湖的微藻,除了高含量的蛋白質
更支持免疫系統、幫助消化及促進新陳代謝‼️
重頭戲🧜🏻♀️ 暢泳美人魚 Smoothie Bowl
🍌香蕉pancake🫓