2020-09-27 764 瀏覽
終於有機會試下觀塘有名既隱世食堂餐廳只開星期一至六,下晝5點就收,所以唔係個邊返工或住個邊,只有星期六去食,所以星期六長期有條人龍,不過佢出餐快,翻枱都好快,即使排我前面差唔多有10個人,都係等左15分鐘左右。即使咁忙,老闆都好好態度,好親切,唔會黑面,好難得!「蔥花蛋治烘底🥪」好有驚喜既蔥花蛋治,蔥味香濃,蛋好fluffy,麵包烘得岩岩好,一口咬落去,外脆內軟,成件事超夾!「牛腩蝦條煎米粉🐂」煎米粉同蝦條擺係同一碟,牛腩另上。煎米粉加左蛋落去煎,有少少脆口,上面有pat蠔油咁既野,但個人覺得唔需要落蠔油,因為用牛腩汁黎點個米粉已經好夠味。牛腩炆得好入味,食得出落左好多花椒八角等香料炆,算係重口味。牛筋同牛肉都炆得好淋。蝦條就無咩特別。另外點左佢既「冰啡樂」☕️🥤即係可樂mix咖啡,估唔到又幾好飲wor。呢個都一定要試下!總結:超好味,有創意有驚喜,一定會再食多次!
終於有機會試下觀塘有名既隱世食堂

蔥花蛋治烘底

牛腩蝦條煎米粉

總結:超好味,有創意有驚喜,一定會再食多次!
2020-09-26
15 分鐘 (堂食)
蔥花蛋治烘底
  • 蔥花蛋治