2023-11-03 33 瀏覽
平時去九龍城多數都係食泰國野多,今次我地去就反而去食日式居酒屋,我點搵呢間餐廳呢,就係同波友係賈丙達道球場踢完波經過見到既,之前bookmark左終於黎食啦月見醬唐揚飯團個飯團外面係炸得脆卜卜既,再加埋面頭既月見醬,d蛋汁滲入個飯團食好好味唐揚炸雞個炸雞夠熱夠脆,雞肉嫩滑,點埋個醬食會更好味味醂魚乾呢個用黎餸酒一流,雖然我冇飲到酒,都想試下佢既小食,佢燒得好香,唔會好韌,食到魚乾既香味高湯玉子燒個玉子燒整得好滑,加埋本身有既上湯味,清得黎又有味,唔錯厚切牛舌芯個牛舌燒得岩岩好,唔會好韌,食口感彈牙,調味都適中,夠味而唔會太咸牛蒡素肉丸串素肉丸食落幾有口感,加埋表面既醬汁咸咸地咁幾好味紫蘇豚肉卷呢個豚肉卷食落有紫蘇香味,豚肉又燒得好味,表面有d汁加埋一啖食落去好滿足黑松露芝士焗蠔呢個生蠔夠曬新鮮,面頭層芝士同黑松露夠濃味,入面隻蠔仲有水份食落好有鮮味,幾好極上刺身三品呢盤刺身3款都夠新鮮,赤蝦又大隻,油甘魚既油份充足,三文魚又夠厚切,肥美可口紫蘇葉油甘魚反卷呢個反卷既油甘魚都一樣新鮮,特別在加埋卷入面既漬物又有唔同既感覺,都係好食既一味壽司薯上白雪呢個甜品係呢間店整得最特別既一款,下面熱

月見醬唐揚飯團

唐揚炸雞
炸雞夠熱夠脆,雞肉嫩滑,點埋個醬食會更好味

味醂魚乾

高湯玉子燒
個玉子燒整得好滑,加埋本身有既上湯味,清得黎又有味,唔錯

厚切牛舌芯

牛蒡素肉丸串
素肉丸食落幾有口感,加埋表面既醬汁咸咸地咁幾好味

紫蘇豚肉卷

黑松露芝士焗蠔

極上刺身三品

紫蘇葉油甘魚反卷

薯上白雪
呢個甜品係呢間店整得最特別既一款,下面熱辣辣既蕃薯一食就知係日本蕃薯,又夠大條,食落口感鬆軟,又綿又甜,上面既豆腐雪糕都好味,慢慢溶落蕃薯撈埋食好正

呢間餐廳既食物都係屬於高質,如果鐘意飲酒就更加適合,佢地有各種唔同酒類飲,想飲酒,食好野都有得提供,唔錯既一間餐廳
2023-10-31