捐窿捐罅係後巷搵到有間沾麵小店😝店面毫不起眼,店內不大。剛好時間尚早,仲有位坐(之後不斷有人內進入座)。細看餐牌,原來係元朗出名的沾麵✨彩aya ✨ 呢度既拉麵係手工製作,除左有小麥麵、黑胡椒麵,仲有是日special麵(當日就係柚子麵)其實餐牌款式不多,我同朋友就分別揀左:🦐蝦味噌湯沾麵➕黑胡椒麵 $93呢個配搭大推❣️ 用上北海道蝦味噌同蝦油,湯底蝦味香濃而不鹹🤤 黑胡椒麵有咬口,帶微微胡椒味,味道再出啲會更正👍🏻 溏心蛋🥚好好味,反而叉燒就不太特別。個人覺湯底唔夠熱,如果夠熱就perfect了!🐖原味豚骨湯沾麵➕小麥麵 $83朋友由於太肚餓,就加$15轉大盛(300g)🙊 見到豚骨湯底都濃郁,味道不錯。對比其他拉麵店,價錢不算貴。勝在湯底香濃不死鹹。而且自家製麵條,夠特色,可以一試❣️====================推介度:❤️4/5CP值:👍🏻4/5好味指數:👅4/5====================
捐窿捐罅係後巷搵到有間沾麵小店😝

🦐蝦味噌湯沾麵➕黑胡椒麵 $93