2022-12-14
今個星期天氣又轉涼,梗係要食返啲暖笠笠嘅嘢啦今晚就約咗朋友嚟到觀塘諗住食雞煲,最後搵到呢間巧得鍋好似幾多正評,一於嚟試吓啦位置有啲隱蔽,但大廈門口有曬招牌都唔算太難搵,入到去人唔算太多,一半滿左右,坐耐咗就開始多返啲人坐低之後啲店員好好服務態度,每位都好nice所有嘢都好主動幫手,抵讚望望個餐牌,啲相都幾吸引,最後點咗半份雞煲,同埋點咗幾樣最夾雞煲嘅爽口嘢,黑柏葉、鵝腸等等另外要特別提一提巧得鍋啲醬料,竟然有自製XO醬,真係好難得,好足料㗎雞煲味道唔算好濃,雞嘅份量好足夠,兩個人食啱啱好,慢慢食會越食越辣,啲雞之後入曬味,真係越食越正黑柏葉真係唔係間間火鍋店有得食,但巧得鍋竟然有,我哋當然要即刻點啦,韌韌哋幾正。另外鵝腸都非常爽口,真係好夾雞煲手打墨魚滑都好彈牙,同埋又係會好入味所以食雞煲配料真係好重要,最緊要叫啲索味嘅食材配料最後,食雞煲又點少得牛呢,我哋又點咗份牛肩胛,肉質都正好有牛味,今餐真係食到肚滿腸肥