2021-06-22 156 瀏覽
👅 椰香咖央多士($26)好好食呀呢個多士😂啲醬好夠甜,又香椰味,仲有搽左好大舊嘅牛油,夾埋塊烤得外脆內軟嘅多士,我覺得自己一個可以食兩碟🤤•👅 檳城亞參叻沙米線·跟蝦醬($52)米線面頭鋪滿生洋蔥,食完再戴返個口罩真係不得了😂湯底好鮮,鮮得黎其實唔淡,好夠味,加埋佢好多唔知魚鬆絲定肉鬆絲撈埋個麵一齊食🤤夾👏🏼佢個蝦醬唔係港式大澳蝦醬咁咸同咁大陣味,係咸咸地又辣辣地😛點少少係麵頂再成啖食,好野味😍•👅 砂煲老鼠粉($72)店員係成煲連蓋一齊上枱嫁😍一打開個蓋嘅時候係香到爆炸😂因為佢用勁多黑醬油同豬油渣一齊炒,完全食到佢啲鑊氣呀👏🏼啲老鼠粉,其實係似銀針粉,吸晒啲味,撈埋隻蛋食,又得無得豬🤤(唔知點解我睇其他人食呢煲野啲粉同我啲粉唔一樣嘅🤔🤔)•👅 椰汁斑蘭冰($33)好香椰汁味同斑蘭味,仲要個底有好多西米,係一個咁熱嘅天氣下,飲呢杯野十分解暑🥶•👅 馬來西亞凍拉茶($18)一講字講晒:滑!啲奶又滑,茶又香🤤成杯野飽足感十足👏🏼——————————————🏠 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (荃灣)荃灣大壩街71號地舖(店員勁稱職又盡責,大熱天時行到餐廳身水身汗,體溫一定比平常高,店員會俾飛仔
👅 椰香咖央多士($26)

👅 檳城亞參叻沙米線·跟蝦醬($52)

👅 砂煲老鼠粉($72)

(唔知點解我睇其他人食呢煲野啲粉同我啲粉唔一樣嘅🤔🤔)

👅 椰汁斑蘭冰($33)

👅 馬來西亞凍拉茶($18)

一講字講晒:滑!啲奶又滑,茶又香🤤成杯野飽足感十足👏🏼
——————————————
🏠 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (荃灣)
荃灣大壩街71號地舖

(店員勁稱職又盡責,大熱天時行到餐廳身水身汗,體溫一定比平常高,店員會俾飛仔客人等位,隔左一陣再度過,肯定左客人無過高體溫先俾入😉店鋪做得足,食客自然就放心啦🤩)