2017-08-11
因為想比男友驚喜,所以同朋友夾埋,想佢地響甜品時間出現。大概響生日一個月前用fb msg 聯絡問可唔可以安排到,初頭話ok,後來話搵同事再跟進但隔左幾日都無覆,當我打電話去ge時候話無幫我bk過 變左即時幫我bk本身電話bk話我聽個plan ok同會幫我整大d個雪山但到生日一星期前就出事話鋪頭只有一個出入口,一眼睇晒,人客一擰塊面就見到門口...佢地認唔到我朋友,叫我見到佢地黎同佢講我聽完個下好驚訝,咁咪無驚喜仲有我朋友黎要佢地等,跟佢地上蛋糕時間,至於預食幾耐答我唔到,因為人人唔同慶幸地最後都算順利...講番食物叫左598 二人餐是日餐湯無影,但覺得有d酸前菜個黑醋沙律我覺得偏酸,但都算開胃頭盤由遠至近: 雞翼,多士,豬肋骨雞翼似焗爐焗完,出晒油,黑松露味唔明顯多士一般,無咩特別豬肋骨一食好大'陣'燒烤醬未,食落有d 'un'送ge紅雞蛋,男友話雞蛋應該唔新鮮,因為蛋白係痴殻到主菜啦燒春雞菠菜牛油汁意粉呢個好味,雞肉好嫰,菠菜打成蓉,食落味道唔明顯,牛油味偏重主菜 黑毛豬鞍架旁邊係d 肉汁,好淋,係邊位有筋稍為'un',最欣賞d配菜,唔係白烚,有蒜蓉牛油味,好味最後:甜品火焰雪山
大概響生日一個月前用fb msg 聯絡
問可唔可以安排到,初頭話ok,後來話搵同事再跟進
本身電話bk話我聽個plan ok
同會幫我整大d個雪山
但到生日一星期前就出事
慶幸地最後都算順利...
講番食物
叫左598 二人餐
是日餐湯無影,但覺得有d酸
前菜
風乾火腿黑醋果梅醬沙律
個黑醋沙律我覺得偏酸,但都算開胃
頭盤
頭盤:黑松露雞翼+炭燒豬肋骨+煙鴨胸車打芝士多士
由遠至近: 雞翼,多士,豬肋骨
雞翼似焗爐焗完,出晒油,黑松露味唔明顯
多士一般,無咩特別
豬肋骨一食好大'陣'燒烤醬未,食落有d 'un'
紅雞蛋
送ge紅雞蛋,男友話雞蛋應該唔新鮮,因為蛋白係痴殻
到主菜啦
燒春雞拼菠菜牛油汁意粉
燒春雞菠菜牛油汁意粉
呢個好味,雞肉好嫰,菠菜打成蓉,食落味道唔明顯,牛油味偏重
主菜
炭燒美國黑毛豬鞍架
黑毛豬鞍架
最後:甜品
火焰雪山
火焰雪山:其實普普通通,但唔知點解職員淋左兩次酒,酒味太重,唔多鐘意