2020-10-25
想試依間餐廳好耐嫁啦!本身都話冇晒位,我留咗後備,又真係比我等到有人棄單💛💛🥰🥰🥰今晚個主題係蝦兵蟹將之夜!唔洗諗,海鮮區域係最多人聚集嘅地方!酒店提供鐘拿蟹、三點蟹、長腳蟹、麵包蟹、小龍蝦、龍蝦、青口同蝦!由於衛生原因,會有職員負責裝一兜海鮮比你,下面會有冰墊底。不過,唔知點解冇咗三點蟹,但唔係太大問題,三點蟹相比其他海鮮又唔係太吸引😂😂!個人認為最好食係長腳蟹,麵包蟹都真係好多膏好好食😍生蠔每個人可以每次拎兩隻,產地係紐西蘭,同樣有冰墊底保持新鮮!雖然唔係好大隻,但比起啲冇味嘅珍寶蠔,個人認為比較好食。不過,依種蠔會相對比較偏重海水味魚生部份正常,雖然冇咩特別大驚喜,但我今餐主要食海鮮,所以都係試咗少少姐。每個款式每次可以拎兩塊,一樣有冰墊底👍🏻cold cut款式唔算多,但每樣都幾好食,隔離仲有幾種芝士俾你揀甜品係我比較期待嘅一部份,佢提供嘅款式都好多,所以我淨係試咗少少姐。最特別係個焦糖燉蛋係咖啡味😂其實隔離仲有提供窩夫、即整法式薄餅、菠蘿金寶、朱古力批同自助軟雪糕同椰汁黑糯米,不過食評最多放12張相,不能盡錄特別要留意佢有提供10種味道嘅Movenpick雪糕,一定要試呀!!
今晚個主題係蝦兵蟹將之夜!
唔洗諗,海鮮區域係最多人聚集嘅地方!
特別要留意佢有提供10種味道嘅Movenpick雪糕,一定要試呀!!!!!!
其實同場仲有好多好值得食嘅嘢,例如片皮鴨、各式燒味、粉麵、天婦羅、燒烤、澳洲肉眼扒、即燒豬腩仔、蟹粥、同蒸點。我影都影唔晒
值得一讚係佢啲服務員態度好好,不停來回主動幫我哋加水同埋收拾。雖然呢度唔係啲對住海景嘅打卡酒店餐廳,但係我覺得呢一間係一間絕對值得食嘅黃店💛💛💛💛
p.s. 餐廳冇提供任飲,只會比每人一杯餐茶 (咖啡或茶),額外再叫要每杯$10,所以店員會不停幫你加水。