2023-04-08 30 瀏覽
📍中環 生蠔&燒蠔放題 喜多嬉牡蠣屋 📍作為生蠔愛好者,之前一見到呢間喜多嬉牡蠣屋有得食生蠔&燒蠔放題,就即刻bookmark咗。呢次終於有機會就蠔食了🤭😍😋😜😊💞!鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時 $498/位有加一💡前菜會每人有一份九宮格靚靚拼盤😍事先就俾饑腸轆轆嘅我品嚐一隻生蠔仲有燒白鱔、雞軟骨肉串配日本蛋黃、秋葵天婦羅、紫蘇葉天婦羅拼吞拿魚蓉、湯漬蠔飯、貝類刺身,同埋沙律!擺盤好有誠意,打卡一流😍😍👍🏻👍🏻。生蠔🦪任叫,每隻都配上特製啫喱、蘿蔔蓉同埋蔥,大大增加咗隻蠔嘅口感😍😍,真係要喪叫!仲有燒蠔、燒帆立貝任食,配上蒜蓉醬、孜然醬、XO醬俾你自己調味😋,無得輸。串燒仲有幾款揀:七里香(即係雞Patpat)、燒雞心、燒雞腿肉、燒五花腩、一口牛、燒羊架等等😋,全部都好正,好滿足!最估唔到係有七里香呢款台灣小食,滿足咗我對台灣嘅思念💞💞。整體嚟講服務態度好好,速度快;環境不錯;食物高汁;加上係少有的生蠔放題,正啦👍🏻👍🏻👍🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻!
📍中環 生蠔&燒蠔放題 喜多嬉牡蠣屋 📍

鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時 $498/位