2018-10-06 204 瀏覽
今日天氣晴朗,最岩外出晒晒太陽🌞,吸引維他命D,觀塘區當然首選觀塘海濱長廊,在陽光下漫步,吹吹海風,多麼詩情畫意哦!漫步後胃口大增,首選西餐,可以靜靜地促膝長談的,繼續慢活,選了這間餐廳,這餐廳另一邊的水吧位。意大利巴馬火腿伴襯蜜瓜,火腿鹹,蜜瓜甜,好比金童玉女,足以教人心花怒放, 蜜瓜大大塊, 切成一條四方長條,再以火腿捲實, 好JUICY, 再配上醋汁, 有多層次口感, 68蚊, 性價比好高你Tempting oyster tasting蠔百花齊放呀,每樣一款,岩晒樣樣都想試的我,蠔由淡味的Pacific Rock食到較鹹的Gillardeau,隻隻都好新鮮,我最享受的就是Gillardeau,肥美肉厚大大隻,那種海水的鹹鮮味,,爽脆感令人一再回味啊。數年前在法國食過這款藍青口後,一直念念不忘, 白酒煮青口就食得多, 簡單用新鮮蕃茄同羅勒加辣椒食到唔停口,入口有海鮮味兼辣蕃茄香, 而且也很開胃, 多士好脆身, 點埋醬汁食更滋味

Tempting oyster tasting