餐廳: 金華冰廳
資訊:

2010-12-22 104 瀏覽
下午茶時間黎到,真係超級多人!等外賣的人排晒隊,店入面都坐滿人。不過好彩無人等位,岩岩好就有兩個位,搭檯都係一定架啦,其實呢種氣氛都幾特別!我同男朋友兩個人,叫左兩個菠蘿油、一個蛋撻同一杯熱奶茶。本來想叫雞翼蛋撻下午茶餐,不過唔想食太飽,下次有機會再試。蛋撻($4):好好食!我平時唔食酥皮蛋撻,但都覺得好好食。個皮好酥但又唔會漏,上檯時亦熱熱地,所以好好食。菠蘿油($6):幾好食,但比蛋撻遜色,亦唔係特別好食。可能因為新鮮出爐,包上層皮好脆,唔似有些層皮淋既。食到有少少檸檬味,係因為牛油?不過因為個包熱,牛油溶得好快,我鍾意食牛油一半溶一半唔溶的菠蘿油熱奶茶($12):唔係特別好飲,個人認為有點怪,可能都係飲慣西式的奶茶。價錢唔平,蛋撻貴出面一倍,菠蘿油同熱奶茶都比其他冰室及茶餐廳貴。下午茶時段咁多人,服務普普通通,至少伙記們都無話開口叫人走,相比起其他好食但服務其差的店舖,這裡已經好很多!而且伙記們好厲害,好似記得晒所有單咁![by女朋友]
我同男朋友兩個人,叫左兩個菠蘿油一個蛋撻一杯熱奶茶。本來想叫雞翼蛋撻下午茶餐,不過唔想食太飽,下次有機會再試。

[by女朋友]
蛋撻