2020-10-16
上星期放工做GYM前同朋友去左ChopChop食個dinner,第一次幫襯吾知味道合吾合心水呢?(例)燒味雙拼 - 燒鵝/油雞:根據自己既喜好揀兩款,可以一次過滿足晒胃口。燒鵝同油雞兩者同樣啖啖肉,而且吾乾身又吾太油膩。咬落燒鵝既肉入面,滲出油脂和肉汁,令口中充滿左鵝香味。另外,油雞口感很嫩滑,雞味濃郁。餐廳更提供醬汁一同食用,味道再次加分啊!雙拼同樣地跟有湯送的,味道清甜。食神干炒牛河:依度既干炒牛河好大碟又夠穫氣!河粉口感好滑,份量好足夠晒飽肚~牛肉片大大片,牛味濃濃厚。可惜,個人覺得干炒牛河油份較重。食神黯然鎖魂飯:黯然鎖魂飯中既叉燒好特別,完全吾同普通街上食到的。叉燒圍邊好似有濃郁既蜜汁包圍住,甜度好足!因是半肥瘦,令口感是林林地又吾乾。另外,蛋夠厚,蛋白香口;仲有菜作為配菜。最重點是加入餐廳秘製醬汁落去飯中一同食用,甜甜地幾好食!另再跟有餐湯。凍檸賓:味道甜甜地。
凍檸賓:味道甜甜地。