香港嘅天氣真係周圍都好悶熱,成日都會覺得好口渴,想飲番杯凍飲,位於尖沙咀金巴利道嘅呢間專賣茶飲嘅小店,距離尖沙咀地鐵站大概8分鐘步程,就喺韓國街入邊,除咗美中不足外面有街道維修有少少嘈,其實開放式嘅門口位可以更親近街道同行人,錯落重有種懷舊嘅感覺,店舖入面不停播放港式懷舊嘅經典流行金曲,非常貼地🤭以黃色階磚白色階磚襯托出鮮明嘅外牆,在粉藍色配白色嘅街磚鋪地下,有種夏日嘅繽紛感覺。店舖主要有兩張圓枱同鐵凳,就算唔係買外賣都可以坐喺店舖度嘆番杯特飲,可以幫繁忙嘅都是人安心咁靜一靜,欣賞埋街道行人行過嘅景色,感受香港嘅傳統情懷。店舖仲有兩隻鎮店之寶大公仔,周圍仲貼咗啲海報,增加佈置嘅感覺。店員強烈同極力嘅推介下,本來都想試吓其他飲品,最後都跟返店員點咗招牌手打香水檸檬茶同百香果益力多。香水檸檬茶果然非常冰涼,一般嘅甜度對唔太飲甜嘢嘅,我嚟講都覺得唔太甜。百香果益力多螞蟻人必點,就算走糖都非常足料,濃烈嘅甜益力多味道配搭百香果。

香水檸檬茶

百香果益力多