同朋友👩🏻‍🌾一齊喺將軍澳呢個商場,肚仔餓要醫肚,諗起呢間上海麵餐廳,印象中幾好味,咁就唔再諗啦,決定帶朋友👩🏻‍🌾一齊過去開餐😁呢度有「午市自選套餐」,係「麵/飯/年糕 +涼菜/點心+飲品」組合自己揀,咁我哋揀咗 $94 嘅「鮮蟹粉黃魚片麵」,小食揀咗「鎮江水晶肉(+$33)」,飲品揀咗「熱豆漿」😆「鎮江水晶肉」:沾鎮江醋一齊食,酸酸哋好開胃😋「鮮蟹粉黃魚片麵」:「黃魚片」新鮮、肉質鮮甜😋;「蟹粉」就用匙羹搯起嚟食🤩;麵條煮得軟腍腍,口味大眾化😋「熱豆漿」甜甜哋幾好味😆午餐加 $16 要咗「菜心」:灼菜心灼得軟腍腍😆仲叫咗 $118 嘅「哆唻咪」,睇個名完全唔知係乜😆,原來係「一兩濃郁蟹黃、加上二兩蟹粉、配上三兩清甜鮮美的河蝦」,簡單嚟講就係「蟹粉加清炒河蝦」,味道濃郁,好食😋,而且一啖食到「蟹粉+河蝦」,感覺好豐富🤩

「鎮江水晶肉」:沾鎮江醋一齊食,酸酸哋好開胃😋

「熱豆漿」甜甜哋幾好味😆

午餐加 $16 要咗「菜心」:灼菜心灼得軟腍腍😆