2018-01-26
同狗狗係大棠行完山,就想搵個地方休息下!記得之前網上介紹過呢間餐廳可以同愛犬一同前往,因此就試下🤔「天空之城」個名幾特別,位置較偏遠所以靜靜的頗為舒適👍🏻(PS:駕駛的朋友,門外已有車位可停泊)🚗 話說附近除了Hola外,旁邊還有泰菜、茶餐廳、咖啡店等⋯由於我大約4:30到達(未有客人),可以自由選擇坐邊,最後選擇左最入面既沙發😝店內裝潢有特色而且舒適👍🏻3x3雞翼拼盤 $883款不同味道,但是可能煮得太熟,有點兒乾及韌。太陽雞堡 $88雞的味道平平但夠嫩口,加上太陽蛋既蛋汁🍳豐富了口感菠菜汁雞肉扁意粉 $98我比較喜歡有口感的意粉,所以呢個意粉合哂我口味,值得推薦👍🏻只是菠菜汁味略嫌淡,但汁與意粉比例合適,不會太濕/乾煙三文魚意大利飯 $98可能煮既時間未夠,所以有點飯比較硬(似米口感),但味道淡淡的很好👍🏻如果不硬口的話,應該都值得推薦甜品:朱古力多士(忘記價錢)開頭睇相以為係蛋糕😂結果出來先知係多士。多士口感勝在帶點煙韌,啖啖的朱古力味,不算太甜,都值得推薦👍🏻4個人食份量剛好!(PS:印象中菜單上好像寫要提早45min落單)我們4個人合共埋單約$800內(連同飲品)👅 食物等候
3x3雞翼拼盤 $88
3款不同味道,但是可能煮得太熟,有點兒乾及韌。
太陽雞堡 $88
雞的味道平平但夠嫩口,加上太陽蛋既蛋汁🍳豐富了口感
菠菜汁雞肉扁意粉 $98
煙三文魚意大利飯 $98
甜品:朱古力多士(忘記價錢)
我們4個人合共埋單約$800內(連同飲品)👅 食物等候時間大約20-30min,吾會讓人感到好趕急!慢活感覺同環境好配合,係同良朋知己享受生活的好地方👭但假日應該會多人,所以最好事先打電話問清楚有冇位同埋可否帶🐶🐶