2019-03-20
長沙灣一帶有唔少雞煲或者打邊爐,見到呢間$168免加一就有得食雞煲加火鍋放題仲有埋點心咁抵食😍,忍唔住要試下。首先上個點心拼盤,入面有燒賣、鮮蝦菜餃同粉果,燒賣味道最驚喜,好香而且肥瘦均勻,下次黎飲茶一定要點😋雞煲(小辣),一黎到已經見到好足料好多雞,仲香噴噴,雞煲入面除左有雞都有唔少配菜,例如係芫茜、芹菜、洋蔥同三色椒等,唔鐘意食芫茜芹菜記得落單前同侍應講走曬佢!雞煲味道唔錯,雞胸食落都唔會好鞋,而且味道幾濃,偏鹹,好適合重口味人士🤤, 值得讚嘅係雞煲入面嘅三色椒又爽又甜,好味👍🏻食完雞煲,加湯打埋邊爐,一開始侍應已經上左一個火鍋配料拼盤,有肥牛、豚肉、蝦、青口、魚同丸類,雖然係放題但質素都唔係差,肥牛夠嫩滑又有肉味,蝦夠曬大隻又彈牙👍🏻,青口食落都好有鮮味。食完個拼盤唔夠飽仲可以係放題紙到落單,我自己就點左牛柏葉,粉絲同芝士腸,牛柏葉好大塊好好食,粉絲用黎吸湯最正,食得好滿足!😋👍🏻👍🏻呢到飲品都係任飲,自己係雪櫃拎就得,最正係有黑珍珠椰汁😍 唔係到到有,要飲多幾杯!