餐廳: 星洲總廚 (大全街)
資訊:

2021-07-14 117 瀏覽
Bookmark咗呢間星洲總廚已經好耐,終於搵到時間早少少去食,餐廳係茶餐廳小炒嘅格局,6點半去到都開始滿場,咁受街坊歡迎相信質素一定唔差!細睇Menu後發玩每枱都必點招牌厚切咖喱豬扒飯,但同枱友人好養生唔食炸豬扒,咁就無試到佢個招牌菜~海南雞飯雞有油香、有肉味,肉質非常嫩滑,三款醬料中以薑蓉最好食,其餘兩款就非常平凡,油飯水準不過不失小印度咖哩牛腩份量非常多!咖喱香濃唔辣,牛腩比較嚡身食落多肉渣,但呢個咖喱汁真係好好食,牛腩扣咗分都仍然高分!至於個印度烤餅好韌,切都要用一番力氣!我加咗$10無咗碗飯換嚟嘅呢塊烤餅極唔合格,好揼心口⋯成件事係貼錢買難受,真係喊出嚟⋯建大家正常吃個飯就好,因為呢個咖喱真係好好食~另外果晚嘅椰青唔夠水,但味道都清甜,食完濃味食物飲啖椰青真係爽到爆!
Bookmark咗呢間星洲總廚已經好耐,
終於搵到時間早少少去食,
餐廳係茶餐廳小炒嘅格局,
6點半去到都開始滿場,
咁受街坊歡迎相信質素一定唔差!

細睇Menu後發玩每枱都必點招牌厚切咖喱豬扒飯,
但同枱友人好養生唔食炸豬扒,
咁就無試到佢個招牌菜~

海南雞飯雞有油香、有肉味,
肉質非常嫩滑,三款醬料中以薑蓉最好食,
其餘兩款就非常平凡,油飯水準不過不失

小印度咖哩牛腩份量非常多!
咖喱香濃唔辣,牛腩比較嚡身食落多肉渣,
但呢個咖喱汁真係好好食,牛腩扣咗分都仍然高分!
至於個印度烤餅好韌,切都要用一番力氣!
我加咗$10無咗碗飯換嚟嘅呢塊烤餅極唔合格,
好揼心口⋯成件事係貼錢買難受,
真係喊出嚟⋯建大家正常吃個飯就好,
因為呢個咖喱真係好好食~

另外果晚嘅椰青唔夠水,但味道都清甜,
食完濃味食物飲啖椰青真係爽到爆!
海南雞飯(油飯
小印度咖哩牛腩+ 轉印度烤餅