2023-03-10
呢間係銅鑼灣金利文廣場2樓既火鍋店好大間,佔佐成層,所以啲位都好闊落,唔會好逼好焗,超級好坐。湯底我地簡佐喜勝沙嗲,一個混合多種醬料既湯底,沙嗲味好濃,唔會好辣,有啲花生粒,所以好香,好惹味,打邊爐岩晒(^◇^)除佐海鮮,我最中意呢度既雞子,新鮮雞子$138,呢度嘅雞子係每日新鮮喺街市度拎返嚟,所以好大粒,好鮮味,完全唔係急凍雞子,口感超好,好高質V(^_^)V海鮮黎講呢度啲蝦係估唔到咁大隻,海中蝦$128,呢個價錢食到真正新鮮既海蝦,好鮮甜好彈牙,好爽好好食,完全無霉呀(^o^)/另外呢度都有得食鮑魚,鮑魚唔係一定成日有,都係要睇當日有冇新鮮喺街市拎到返嚟,我哋今次食嘅鮑魚真係好新鮮,唔係好大隻,但係已經size好適中,好爽嫩,好好食(^з^)普通啲既海鮮呢度都有,墨魚滑+蝦滑$88,兩款嘅質素都好好,真係手打出嚟,所以好彈牙,入邊真係有好多墨魚粒同埋蝦肉粒,所以好鮮味(≧∇≦)另外小食都係要提既,炸三寶$88,有炸豆卜,魚皮,魚腐,每款都炸得金黃香脆,炸豆卜炸完都仲好有豆味,好脆好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
除佐海鮮,我最中意呢度既雞子,新鮮雞子$138,呢度嘅雞子係每日新鮮喺街市度拎返嚟,所以好大粒,好鮮味,完全唔係急凍雞子,口感超好,好高質V(^_^)V 海鮮黎講呢度啲蝦係估唔到咁大隻,海中蝦$128,呢個價錢食到真正新鮮既海蝦,好鮮甜好彈牙,好爽好好食,完全無霉呀(^o^)/