2025-02-15 0 瀏覽
麵檔可以話係銅鑼灣區其中一間最常幫襯嘅食店,因為近公司味道又唔錯,不過食嚟食去都係嗰幾味餸,豬紅、大腸、蘿蔔、瑞士雞翼,今日等位時先發現佢個menu 原來係有撈麵同飯嘅,而且張相睇落又唔錯喎,所以決定要試試佢。叫咗個葱油雞扒撈粗面,比平時叫車仔麵係要耐少少,嚟到嘅時候我同同事們都有啲驚訝到,誰又會諗到係車仔麵店會用一隻銀色西餐碟去上一個撈麵呢?仲要係比刀叉你食,真係估佢唔到,而且除咗件雞扒,仲有隻幾靚仔嘅糖心蛋,成碟麵個樣真係不得了。味道嘛,麵就唔算係爽口,但條條麵都有沾到汁,味道係可以,雞扒就係炸過嘅,外脆裡都唔乾,加埋個葱油都幾夾,而且有一定厚度,所以真係要用刀叉食嘅,仲有兩條菜襯托,食埋覺得成件事平衡咗。下次去到底食車仔麵定試埋未食過嘅飯類好呢🤔🤔🤔
葱油雞扒撈粗麵

下次去到底食車仔麵定試埋未食過嘅飯類好呢🤔🤔🤔