2008-05-31
一向愛吃Fusion, 但對於我黎講呢度實在有d貴 (我只係一個普通的文員仔呀). 不過好彩每次黎都係老細請, 先令我呢d窮人有口福食好野. 上星期有一日有同事生日, 老細話黎呢度食, 佢請! 我勁開心, 因為Fusion的lunch set好好食, 有好多唔同的選擇, 有成十幾款, 我次次都要揀好耐先決定到, 哈哈 o個日我main course揀左Fois gras duck confit risotto. 前菜之前有bread同butter, 雖然唔係有咩特別, 但係我都食左兩件. 前菜要左什果沙律, 個名好似好頹, 但係好好食ga, 佢個dressing我唔知用左咩整, 但係有少少酸, 好開胃呀~ 食完之後, main course就ready上檯. 嘩, 係我最愛的fois gras, 好大塊ga!!!! 煮得剛剛好, 唔會太熟, 煎完後非常香, d油仲流左落個risotto度, 十個讚!! 另外的duck confit即係鴨脾, d肉一d都唔"un", 真係幾好食. 兩樣野加埋同個risotto真係好匹配, 我食到一啖都冇剩, 回味無窮呢 最後要左個熱lemon tea
最後要左個熱lemon tea消滯, 哈哈! 餐飯食左每人$170左右, 老細萬歲~~
我plan緊搵日同阿細黎食weekend lunch, 等佢開心下先得!
(P.S. 其實LUNCH好爆, 一定要book左位先. 同埋都幾嘈ga, 要拍拖的話可以選擇坐出面, 不過夏天好熱ga)